Nieuw bij Reikipraktijk Kinyoubi !

Reiki | Johan | Leeuwarden | reikipraktijk-kinyoubi.nl | Voetreflexmassage

Nieuw bij Reikipraktijk Kinyoubi !

 

Wat is voetreflexmassage?

Voetreflexmassage is een methode tot het stimuleren van de reflexen in de voeten om in corresponderende delen van het lichaam reacties op te wekken. Deze reacties kunnen het best worden omschreven als ontspanning of terugkeer van de evenwichtstoestand. Het zelf genezende vermogen van het lichaam wordt gestimuleerd. Het is belangrijk om met behulp van specifieke hand- en vingertechnieken een reactie (ontspanning, deblokkering) te verkrijgen in de overeenkomende lichaamsdelen.

Ontspanning is de eerste stap naar een evenwichtstoestand of homeostase. In deze evenwichtstoestand zullen de organen van het lichaam, in feite een verzameling van cellen, kunnen terugkeren naar een normale toestand en normaal functioneren.

Voetreflexmassage kan bij iedereen toegepast worden. Ook gezonde mensen zullen ervaren dat een voetreflexmassage een zeer weldadige en ontspannende uitwerking heeft.

 

Hoe werkt voetreflexmassage?

Ziekte en pijn zijn een weerstand tegen het leven, die zich op een natuurlijke manier ontwikkelen. Voetreflexmassage brengt levensprocessen die zich hebben vastgezet weer in beweging. Als een orgaan of lichaamsdeel niet helemaal goed werkt, weerspiegelt zich dat in de voeten. Dit zijn de energie reflecterende punten. De plek in de voet die overeenkomt met een niet goed functionerend orgaan wordt pijnlijk. De pijnlijke plek in de voet ontstaat in eerste instantie doordat de doorstroming van energie blokkeert. Er gaat minder bloed en lymfevocht stromen. Afvalstoffen kunnen moeilijker afgevoerd en voedingsstoffen moeilijker aangevoerd worden. Door vermeerdering van afvalstoffen krijg je een slechtere doorstroming, langzaam slibt alles dicht.

 

De afvalstoffen bevatten veel urinezuurkristallen. Doordat de kristallen tijdens de massage tegen de zenuwuiteinden kunnen worden gedrukt, kun je dat als pijnlijk ervaren. De afvalstoffen worden vergruisd, verdeeld en afgevoerd.

Niet alleen afvalstoffen worden afgevoerd ook de emoties en geestelijke spanningen worden verwerkt en losgelaten. Daardoor komt er meer ruimte. Het bloed dat meer gaat stromen geeft het lichaam nieuwe kracht en warmte. Men krijgt inzicht in en wordt zich bewust van zijn eigen leven en zijn plaats in het geheel.

 

Waarom voetreflexmassage?

Ten eerste is een voetreflexmassage erg ontspannend. Vele mensen denken bij de voeten gelijk aan een “kriebelig” gevoel. Dit wordt vaak heel anders ervaren, een goede voetreflexmasseur zal de voeten zo behandelen dat het goed aanvoelt. De technieken welke worden gebruikt zullen dan ook niet “kriebelig” aanvoelen. Tijdens een behandeling worden de voeten gemasseerd, de massage zorgt ervoor dat het lichaam gereinigd wordt en afvalstoffen worden uitgescheiden.

 

Een voetreflexmassage heeft vele voordelen, onder andere:

Ontspanning en ont stressen

Verbeterd de doorbloeding

Afvalstoffen gemakkelijker en sneller afvoeren

Behandeling klachten

Preventie klachten

 

Voor wie is voetreflexmassage geschikt?

Voetreflexmassage is een neutrale techniek en daardoor voor iedereen toegankelijk. Door massage van de voeten komen lichaam en geest tot rust. Tegelijkertijd wordt het zelf genezend vermogen, dat ieder mens heeft, gestimuleerd.

 

De volgende klachten / problemen kunnen behandeld worden met voetreflexmassage:

 

Hoofdpijnklachten (zoals migraine of stres gerelateerde hoofdpijn)

Spijsverteringsklachten

Hormoonhuishouding

Ademhalingsstelsel

Vermoeidheid

Stress / spanningen

En zo kunnen we nog vele klachten noemen uiteraard.

Voetreflexmassage is echter geen vervanging van een reguliere behandeling. Redenen om geen voetreflexmassage te geven zijn er ook, bekijk de contra-indicaties in het volgende onderwerp.

Is-voetreflexmassage-veilig?

Voetreflexmassage is niet alleen een prettig en ontspannende methode maar ook een veilige methode. Voetreflexmassage is een neutrale techniek. Het is een natuurlijke behandelwijze voor klachten op allerlei gebieden. Het is een holistische therapie, waarbij niet alleen gekeken wordt naar de klacht, maar ook naar de leefwijzen van de persoon. Bij een voetreflexmassage behandeling moet er  goed worden gelet op de lichaamstaal van de cliënt. Hierover leer je meer tijdens een gedegen opleiding.

 

Er moet natuurlijk wel rekening worden gehouden met contra-indicaties! Om achter contra-indicaties te komen neem je voor een voetreflexmassage behandeling altijd een anamnese af bij je cliënt. Een anamnese is bedoeld om een behandelplan op te stellen. En om meer te weten te komen over je cliënt zoals sociale gegevens, gezondheid, medicatie, klachten etc. Na een complete anamnese kan de therapeut doelgericht gaan masseren.

 

Enkele contra-indicaties zijn:

 

Griep of koorts

Botbreuken / kneuzingen

Wonden

Schimmelinfectie voet

Trombose been

Contra-indicaties zijn redenen om niet tot een massage over te gaan, in deze gevallen is het onverstandig om een massage te geven.

 

 

Reacties tijdens en na een voetreflexmassage

Afhankelijk van de te behandelen cliënt kunnen in sommige gevallen de volgende reacties optreden.

 

Tijdens de behandeling:

 

Transpiratie

Prikkelingen

Slaperigheid

Opkomende emoties

Vlak na de behandeling:

 

Loomheid

Energiek gevoel

Duizeligheid

Hoofdpijn

Langere termijn:

 

Meer afscheiding (ontlasting, transpiratie)

Donkere urine (i.v.m. losgekomen afvalstoffen welke het lichaam verlaten via de urine)

Klachten worden soms erger om daarna af  te zwakken of zelfs te verdwijnen voor korte of langere tijd

Ontstaat er een reactie of reacties na je gegeven behandeling? Dat is een goed teken! Het lichaamseigen herstel is in gang gezet. Er kan ook geen directe reactie zijn, elk mens reageert anders, en ook elk moment anders. Wij raden altijd aan om goed water te drinken na een voetreflexmassage behandeling, dit kan eventuele hoofdpijn voorkomen of verminderen. Er zijn afvalstoffen vrijgekomen welke door het lichaam afgevoerd moeten worden.

Wat u misschien ook wilt weten

Reiki | Johan | Leeuwarden | reikipraktijk-kinyoubi.nl | Reiki cursus 2e Graad

Reiki cursus 2e graad

Reiki cursus 2e Graad    In deze cursus krijg je één initiatie die het mogelijk maakt de drie Reiki symbolen te gebruiken. Hierdoor kun je op afstand behandelen. Je leert de drie Reiki symbolen, het toepassen  en de

Lees verder
Reiki | Johan | Leeuwarden | reikipraktijk-kinyoubi.nl | Klachtenregeling

Solopartners klachtenregeling

Reikipraktijk Kinyoubi is aangesloten bij Solopartners klachtenregeling en erkende geschilleninstantie. Dit is wettelijk verplicht per 1 junuari 2017. Klachten kunnen opgelost worden Een goed contact met de zorgverlener is heel belangrijk. Gelukkig zijn de meeste cliënten tevreden over hun

Lees verder
Reiki | Johan | Leeuwarden | reikipraktijk-kinyoubi.nl | Mijn scholingen

Mijn scholingen

  Mijn scholingen: Reiki 1 in 2012 bij Praktijk Het Noorderlicht Reiki 2 in 2012 bij Praktijk Het Noorderlicht Reiki Healing gehaald in 2012 bij Praktijk Het Noorderlicht Reiki 3a aspirant Master gehaald in 2013 bij Praktijk Het Noorderlicht Reiki

Lees verder